Jdi na obsah Jdi na menu

I to se může stát

WASHINGTON Zaspat důležitou chvíli? Situace, která se stala možná každému. Jenže ruský hokejista Alexandr Ovečkin se tentokrát zachoval až moc bohatýrsky - hvězda NHL zaspala předzápasové rozbruslení, a tak ji kouč Washingtonu Capitals Barry Trotz vyřadil z kádru pro utkání proti San Jose. „Každý děláme chyby, proto se to stalo,“ uvedl Ovečkin.

Ovečkinova kuriózní suspendace je poněkud humorná, když se ji snažil vysvětlit samotný hokejista. „Spletl jsem se přiřízeníbudíku. Nastavil jsem ho na 8:30 večer místo na 8:30 ráno. Zaspal jsem. Udělal jsem chybu, proto jsem nehrál. Taková jsou týmová pravidla,“ řekl Ovečkin pronhl.com.

Kdo by čekal, že hvězda Capitals i celé soutěže dostane výjimku a místo trestu třeba „jen“ pokárání, mýlí se.

„Pravidla jsou jasně daná pro všechny v kabině. Ovie to respektoval. Nedělali jsme z toho nic velkého, protože se tak stalo v den zápasu,“ vysvětlil trenér Barry Trotz, proč klub původně důvod Ovečkinovy absence nezveřejnil dopředu.

Ovečkin není jediný spáč

Ovečkin sice vše vysvětloval hodně úsměvně, ale sám v tom rozhodně není. List Washington Post nabídl hned šest příkladů zaspání z amerických profesionálních soutěží jen za poslední rok! Hokejista NY Islanders kvůli němu musel na farmu, trénink nestihl ani quarterback Houstonu a basketbalista Bostonu Celtics Marcus Smart zase šel v NBA za pozdní příchod na sraz na první čtvrtinu na lavičku...

„V mužstvu jsem měl zůstat, vůbec jsem neměl být vyřazený. Je to jen má chyba, za kterou si můžu sám. Jsem na sebe naštvaný,“ uvedl tehdy Karabáček. Později se ukázalo, že podobný problém měl i jeho spoluhráč a kamarád Pavel Zacha, Karabáčkův spolubydlící; ten však v týmu vydržel a na šampionátu si zahrál.V českém hokeji je zase známá scénka z loňského soustředění „dvacítky“ před mistrovstvím světa 2015, kdy byl z kádru vyřazen nadějný útočník Václav Karabáček. Důvod? Zaspal týmový video mítink.

Špatně nařízený budík tedy už potrápil nejednoho sportovce. Ovečkin si na něj jistě teď dá mnohem větší pozor.

Zdroj:http://sport.lidovky.cz/oveckin-zaspal-rozbrusleni-a-byl-vyrazen-ze-sestavy-pcg-/hokej.aspx?c=A151015_125913_ln-sport-hokej_oka